Varför J/70

En av de stora fördelarna med båten är enkelheten. Alla som växt upp med jollesegling eller i mindre kölbåtar kan titta på en J/70 och säga ”jag fattar”. Man kan titta på riggen och se att den är enkel och robust. Det är enkelt att förstå hur gennakern, storen och focken trimmas. Den stora sittbrunnen, med välplacerade funktioner gör seglingen enkel och gör att besättningsarbetet flyter.

J/70 kryssar riktigt bra och på undanvind är det ren glädje och spänning när den planar iväg. Den har i stort sett allt som en entypsbåt behöver för att erbjuda rolig och enkel segling. Båten fungerar bra både för yngre och äldre, kvinnliga och manliga seglare.

Om du inte redan är övertygad är J/70 dessutom enkel att transportera efter en vanlig personbil och kan sjösättas på alla ställen som har en vanlig ramp för mindre motorbåtar. Tack vare enkelheten kan du ta med båten på semestern, eller åka på en regatta över helgen.

Tack vare att J/70 är en stor och sant internationell klass kan den kappseglas i svenska och europeiska serier, i svenska mästerskap, i europeiska mästerskap och i världsmästerskap. Segla i Sverige på sommaren och i medelhavet på vintern.